Projecten

Vanaf de oprichting van Orin heeft Wilma de Stichting Soul and Freedom gerealiseerd. De inkomsten van Orin uit de NEI-kindertherapie komen ten goede aan kinderen in Zimbabwe. Kinderen die door financiële armoede van hun ouders niet naar school kunnen. Daardoor aan de onderkant van de maatschappij blijven en later ook geen uitzicht hebben op een baan. De vicieuze cirkel van armoede: geen opleiding – geen werk – armoede – wanhoop – alcoholisme – drugs – mishandeling – criminaliteit - aids  etc.

Het project in Zimbabwe is officieel van start gegaan in 1999 en sindsdien hebben we kinderen, maar ook hun ouders kunnen helpen.  Om een heel lang verhaal kort te houden kunnen we stellen dat:

  • diverse families geholpen zijn om onderwijs voor hun kinderen te realiseren;
  • ook is er aandacht en geld besteed aan culturele projecten o.a. de Boterekwa Music and Dance Company die geholpen is met de aanschaf van kleding en muziekinstrumenten;
  • jonge mensen die een financieel opstapje kregen om hun eigen bedrijfje op te starten;
  • een kleermaker een nieuwe naaimachine kreeg zodat hij zelf voor de schoolgelden van zijn kinderen kon blijven zorgen;
  • in samenwerking met de kappersopleiding van het  ROC te Amsterdam is hulp geboden in de vorm van materiaal zodat een kapsalon geopend kon worden in Dziwerezeka waardoor weer een hele familie zelf de verantwoordelijkheid kon nemen v.w.b. hun inkomsten;
  • Freedom Pachena Madokwenyu (onze eerste pupil waar de Stichting naar is vernoemd) hebben we uiteindelijk naar Nederland kunnen halen vanwege de enorme corruptie ook in het onderwijssysteem. Hij is anno 2009 afgestudeerd aan de HBO In Holland te Haarlem. Hij heeft daar zijn Bachelor Degree in International Business and Managment behaald. Nu anno 2010  studeert hij aan de Universiteit van Amsterdam om zijn Master Degree te behalen.  We hopen dat hij daar zal afstuderen medio 2012.

De kinderen van nu zijn de leiders van morgen!
Ik hoop dat u mijn Stichting wilt helpen, want de situatie in Zimbabwe is alleen maar erger en erger geworden. Zimbabwe heeft nieuwe leiders nodig en wij kunnen ervoor zorgen dat deze toekomstige nieuwe leiders een goede opleiding hebben genoten zodat zij in staat zullen zijn het tij in Zimbabwe te keren.
Als wij, met name als kindertherapeuten 1 x per maand de inkomsten van 1 behandeling ( gemiddeld € 60,00) zouden doneren, dan kunnen wij met onze Stichting nóg meer gaan betekenen voor de kinderen in Zimbabwe én Sri Lanka.

Ook in Sri Lanka heeft de Stichting verschillende families kunnen helpen. Ook tijdens en na de Tsunami in Sri Lanka waar Ab en Wilma toen aanwezig waren, hebben zij met behulp van de Stichting goed werk kunnen verrichten. Ondanks de wereldwijde donaties t.b.v. Sri Lanka hebben de mensen in de illegale dorpjes langs de kust bij lange na niet de hulp gekregen die zij nodig hadden en nog steeds hard nodig hebben. 

Mede daarom heeft Wilma vanuit haar praktijk sinds 1977 het heft in eigen hand genomen om kinderen en hun ouders financieel te ondersteunen. Dit door middel van pro deo werk voor kinderen in Nederland en financiële donaties naar haar projecten in Zimbabwe en Sri Lanka. Pas in 1999 heeft zij daar een Stichting voor in het leven geroepen voor de kinderen in Zimbabwe en Sri Lanka.

Het grote succes van de Stichting zijn de resultatie die Freedom Pachena Madokwenyu heeft behaald. Hij heeft zoals boven omschreven al een dubbele bachelor degree en nu sinds mei 2013 is hij ook geslaagd voor zijn Master Degree (Msc) aan de Universiteit van Amsterdam (UVA): Master of science in international bussiness and strategy. Hij heeft nu tot 1 september 2014 de gelegenheid om in Nederland een baan te vinden.

Wilma en Freedom hebben heel wat NEI-testen samen gedaan om hem steeds optimaal voor te bereiden op alle examens en scripties waarbij geteste mogelijkheden in cijfers waarheid bleken te zijn.  Na een test om open te staan voor de beste baan allertijden, kwam er een client voor een behandeling van zijn zoontje binnen. Je raadt het goed, dat was de persoon die uiteindelijk de weg wees naar de baan die hij nu al twee jaar heeft: leraar Economie, Finance, Accounting aan de HvA internationale opleiding Sport, management en business. Nu in november 2016 is erbij gekomen om engelse les te geven voor de Nederlandse studenten die een minor willen doen.  Ook hij is de leraar uit het Hart geworden! Ik kijk ernaar met trots in mijn hart en glimlach.

Stichting Soul and Freedom te Uitgeest.
Inschrijving Kamer van Koophandel onder nummer: 34175037

Top

De opleiding

U bent niet verplicht in te schrijven voor de gehele opleiding NEI, maar kunt er voor kiezen per blok in te schrijven. U kunt altijd contact opnemen met Wilma om op een cursus te komen kijken...

Lees meer

Bijscholing

Orin zorgt ook voor verdere bijscholing door workshops te ontwikkelen gericht op bewustwording, zodat we steeds dichter bij het antwoord komen op de vraag: "Wie ben ik echt?"...

Lees meer

De Routeplanner

Ik ben healer, therapeut en docent vanuit het Hart, echter het is niet wat en wie ik werkelijk ben. Het is wat ik doe met intentie en attentie. Ik zou deze beroepsomschrijvingen willen veranderen zodat het echt zegt wat ik doe...

Lees meer